5 Φεβ 2019

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός της UNESCO

Η UNESCO ανακηρύσσει την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 και προσκαλεί τους μικρούς καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας να μας ταξιδέψουν με τα πινέλα τους στον μαγικό κόσμο των βιβλίων!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: https://sites.google.com/site/ppeathensbookcapital1819
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 5, 6, 7 & 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΑΘHΝΑ 2018-ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕYΟΥΣΑ ΒΙΒΛIΟΥ» ΤΟΥ ΔHΜΟΥ ΑΘΗΝΑIΩΝ. Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΕΓΑ ΔΩΡΗΤΗ ΤΟ ΊΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.
ΘΕΜΑ: «Βιβλίο και Παιδί: Διαβάζω, Εμπνέομαι και Φιλοτεχνώ»
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 23 Aπριλίου 2018 έως 28 Φεβρουαρίου 2019
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. 
Το πρόγραμμα βασίζεται σε έναν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018 και θα διαρκέσει έως το 2019 με θέμα «Βιβλίο και Παιδί». Οι μικροί μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα με θέματα που αφορούν τα αγαπημένα τους βιβλία, ιστορίες και ήρωες. Ο μαγικός κόσμος του βιβλίου ξεδιπλώνεται στα μάτια των παιδιών. Το ξεφύλλισμα της κάθε σελίδας είναι μια ευκαιρία χαράς, γνώσης και επικοινωνίας. Τα παιδιά γίνονται κοινωνοί ενός μικρόκοσμου που γιγαντώνεται μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με το χαρτί και το μολύβι, τη γοητεία της ανάγνωσης. Το βιβλίο γίνεται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και η ανάγνωση αποκτά πρωταρχική θέση στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 Και μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος!  Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και  μας ακολουθήσατε στο ταξίδι της γνώση...