26 Νοε 2018

Μαθηματικό μπέρδεμα!!!


    Ο Τρυπιοδοντάκης και η Λιχουδογλειφούλα  είναι δυο δίδυμα αδερφάκια και στα γενέθλιά τους είχε το καθένα τη δική του τριώροφη τούρτα!  Βέβαια, οι δυο τούρτες ήταν  ολόιδιες, γιατί διαφορετικά θα γινόταν… χαμός!  Όμως ο Τρυπιοδοντάκης ήθελε η δική του τούρτα να έχει πιο πολλά κομμάτια,  ενώ η Λιχουδογλειφούλα, πιο πονηρή, ήθελε λίγα κομμάτια αλλά μεγάλα.  Έτσι λοιπόν η μαμά, η Αλμυροζαχαρούλα, χώρισε την τούρτα του γιου της σε 32 κομμάτια και της κόρης της σε 24. Η Λιχουδογλειφούλα έφαγε μόνο 3 μεγάλα  κομμάτια απ’ την τούρτα της,  ενώ ο Τρυπιοδοντάκης, που είχε κρατήσει τριήμερη νηστεία για το γεγονός,  έφαγε απ’ τη δική του τούρτα τρεις φορές περισσότερο απ’ ό,τι η Λιχουδογλειφούλα (όχι σε κομμάτια αλλά σε ισοδύναμη ποσότητα). Η μαμά, η Αλμυροζαχαρούλα, αυτήν έμοιασαν τα  παιδιά, έφαγε απ’ την τούρτα του γιου της το μισό απ’ ό,τι τα παιδιά της. Κι ο μπαμπάς, ο Φαγοπότης, το πρότυπο του σπιτιού, έφαγε για επιδόρπιο απ’ την τούρτα της κόρης του το μισό απ’ ό,τι φάγανε μαζί η γυναίκα του και τα δυο παιδιά του. Τελικά το ζητούμενο, μετά απ’ αυτή την ολεθροφαγία,  είναι πόσα κομμάτια περίσσεψαν από κάθε τούρτα για τους  καλεσμένους, εάν βέβαια  η  οικογένεια  Λαιμαργοφαγωμάρα  άντεξε στο μεγάλο πειρασμό!
(Απαγορεύονται οι εύκολες απαντήσεις τύπου: κανένα, γιατί δεν άντεξαν και τα φάγανε όλα!  Ξύστε τα μολύβια σας και τα κεφάλια σας και λύστε το πρόβλημα με βάση τα ισοδύναμα  κλάσματα )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 Και μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος!  Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και  μας ακολουθήσατε στο ταξίδι της γνώση...