20 Νοε 2018

10 λόγοι για να έχεις κατοικίδιο

1. Κάνουν καλό στην υγεία


Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο πως τα ζώα μειώνουν τις αλλεργίες και την εκδήλωση άσθματος. Αν ζει κάποιος σε ένα σπίτι με ένα σκύλο, για παράδειγμα, έχει λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξει αλλεργίες στη διάρκεια της ζωής του. Επιπλέον, επειδή, όπως είναι γνωστό, η παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι, σημαίνει και πιο πολλά μικρόβια, ο οργανισμός σου αναγκάζεται να παράγει αντισώματα κι έτσι, αρρωσταίνεις λιγότερο.


2. Δεν νιώθεις πλέον μόνος


Σου κάνουν συντροφιά, παρέα και είναι μια ανεξάντλητη πηγή συναισθηματικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, oι άνθρωποι που έχουν μια γάτα ή έναν σκύλο, νιώθουν λιγότερο μοναξιά.


3. Νιώθεις καλύτερα, σου ανεβάζουν την ψυχολογία



Είναι αλήθεια ότι το να έχεις και να φροντίζεις ένα ζώο σου φτιάχνει τη διάθεση, σου δίνει ενέργεια και λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία σου. Είναι, άλλωστε, πολύ δύσκολο να σου προκαλέσει ποτέ άγχος ή στενοχώρια.

4. Αθλείσαι περισσότερο



Αν έχεις σκύλο αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κάνεις συχνά είναι να τον πας βόλτα. Αυτή, λοιπόν, η βόλτα είναι παράλληλα και ένας τρόπος να αθλείσαι σε καθημερινή βάση περπατώντας παρέα με το αγαπημένο μικρό σου φίλο.

5. Σου προσφέρουν χαρά



Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδιο τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Αρκούν μόνο λίγα λεπτά μαζί τους για να ξεχάσεις τα προβλήματα που σε απασχολούν και να… ξεκινήσεις το παιχνίδι!

6. Γίνεσαι πιο υπεύθυνος


Είναι γεγονός πως ένα ζωάκι στο σπίτι δεν είναι μόνο χαρά αλλά έχει και διάφορες ανάγκες που είσαι υποχρεωμένος να εκπληρώσεις. Έτσι, λοιπόν, αν όντως αγαπάς τα ζώα, γίνεσαι αυτομάτως υπεύθυνος. Είναι ένας τρόπος να μάθεις να αναλαμβάνεις ευθύνες. Επιπλέον, γίνεσαι πιο ήρεμος και υπομονετικός.

7.  Νιώθεις ασφάλεια



Πολλοί το λένε και πως θα μπορούσες να το αμφισβητήσεις όταν έχεις δει και στην πράξη πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φύλακας! Είτε μέσα στο σπίτι είτε εκτός αυτού, είναι αλήθεια ότι νιώθεις ασφάλεια όταν τον έχεις δίπλα σου.

8. Γίνεσαι πιο κοινωνικός



Βόλτες, επισκέψεις στον κτηνίατρο και πολλά άλλα είναι λόγοι για να έρθεις με επαφή με άτομα που αγαπούν τα ζώα εξίσου με εσένα. Οι κοινωνικές σου σχέσεις και συναναστροφές αυξάνονται, λοιπόν.

9. Έχεις κάποιον να σε υποδέχεται στο σπίτι



Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όταν γυρίζουν σπίτι έχουν την ανάγκη να τους υποδεχτεί, να τους κάνει χαρούλες και να τους φτιάξει με μιας την ημέρα τους, όσο δύσκολη και αν ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αίσθημα πολύ οικείο που σίγουρα έχεις νιώσει.

10. Σώσε ένα αδέσποτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 Και μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος!  Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας στηρίξατε και  μας ακολουθήσατε στο ταξίδι της γνώση...